ANODYNE
RELABALL

Moottoroitu monitoimilaite lihasten kipupisteiden painantaan.

Tekniset tiedot

Materiaali: Silikoni + ABS

Koko: 79 * 50 mm

Laitteen paino: 50 grammaa

Pakkauksen kokonaispaino: 190 grammaa

Toiminnot: 3 vibraatio-toimintoa, 4 pulssi-toimintoa

Energianlähde: Ladattava Li-ion patteri

Käyttöaika / kerta: Max 1 tunti

Latausaika: 2 tuntia

Vedenkestävyys: IPX7

Säilytys: Säilytettävä huoneenlämmössä, valolta suojattuna.

Tuotekuvia

Relaball-17

Anodyne RELABALL on lihasten kipupisteiden painantaan tarkoitettu monitoimilaite. Lihaskipu on usein tuskallista: lihaksia, niiden faskioita eli lihaskalvoja, niiden trigger-pisteitä eli lihaksessa olevia kipupisteitä voi käsitellä erilaisilla välineillä.

Relaball on aktiiviseen kehonhuoltoon tarkoitettu hoito- ja omahoitolaite, joka soveltuu sekä ammatti- että omahoitokäyttöön: Relaballia voidaan käyttää erilaisissa jokapäiväiseen elämään liittyvissä lihaskivuissa tai urheiluun liittyvien kehon lihasjännitteiden hoidossa, niin miehillä, naisilla, kuin lapsillakin.

Relaballin avulla saat stressihartiat kuriin. Se auttaa helpottamaan jopa jalkapohjan kiputiloja. Lantion terveyden kannalta lantionpohjan kipuoireyhtymässä kipu säteilee usein nivusalueelle, alavatsalle, selkään ja reisiin, joiden kipuja voidaan käsitellä ja hoitaa laitteen avulla. Naiset saattavat löytää apua PMS-oireisiin ja muihin lantion kipuhaasteisiin. Relaballin avulla voit hoitaa monipuolisesti kipupisteitä (trigger-pisteitä), lihaskalvoja (faskioita) tai käyttää laitetta akupainantaan.

Trigger-pisteet ovat erillisiä tunnettavissa olevia kohoumia lihasrungon alueella, jotka voivat olla kivuliaita itsessään ja usein painettaessa säteillä laajemmalle alueelle. Trigger-pisteiden läheisyydessä usein lihaskalvot eli faskiat ovat kireitä, jolloin lihaksen luonnollinen liike ja lihaskalvojen liukuminen suhteessa toisiinsa saattaa rajoittua.

Relaball on kätevä ratkaisu avata lukkiintuneet lihakset.

  • Helppokäyttöinen monitoimilaite akupainantaan, sekä lihasten, lihaskalvojen ja trigger- eli kipupisteiden rentouttamiseen
  • Auttaa jokapäiväiseen elämään liittyvissä lihaskivuissa tai urheiluun liittyvien kehon jännitteiden hoidossa, miehillä, naisilla, lapsilla
  • Lantion terveyden kannalta lantionpohjan kipuoireyhtymässä laitteesta on apua (alaselän), nivusalueen, alavatsan, alaselän ja reisien kiputilojen helpottamisessa
  • Voi auttaa sekä kroonisissa että akuuteissa lihaskivuissa, kehon lihasjännitteiden hoidossa, niin miehillä, naisilla, kuin lapsillakin
  • Stressihartiat ja jopa jalkapohjan kiputilat kuriin
  • Voi helpottaa PMS-oireita ja muita lantion jännite-ja kiputiloja
  • Soveltuu sekä ammattikäyttöön että omahoitokäyttöön

Käytössä voi olla sekä pallo-osa että kärkiosa. Laitteessa on mukana erilaisia värinä- ja pulssivaihtoehtoja, joita voi vaihdellen käyttää kipukohtia rentouttamaan tai tehostamaan käsittelyä. Selkeästi pulsoivaa värinää voi käyttää kroonisempaan kipuun ja akuutissa kivussa tasaisempi värinä saattaa tuntua miellyttävämmältä.

Laitteen avulla pääsee käsiksi pieniin lihaksiin ja kipupisteisiin, mutta laajemmalla liikkeellä voi käsitellä myös isompia kalvorakenteita esimerkiksi reidessä tai pakarassa.

Vaihtoehtoja käsittelyn toteuttamiseen on monia, ja mielikuvitus on vain rajana hoitamisen aikana. Käsittely saa tuntua selkeästi ja joskus kipupisteestä saattaa kipu heijastua laajemmalle.

Laitetta on helppo pitää kämmenellä, ja siinä on helppokäyttöiset, silti tehokkaat toiminnot; 7 eri moottoritoimintoa. Laitteen mukana tulee selkeät käyttöohjeet.

Kapealla kärjellä on helppo painaa kipupisteitä tai tehdä akupainantaa. Haluttaessa siihen saa värinän mukaan painamalla pallossa olevasta napista 3 sekunnin ajan, painonappia painamalla voit siirtyä eteenpäin itsellesi sopivaan ohjelmaan.
Ohjelmassa on kolme erilaista värähtelyä 3 Hz, 50 Hz ja 100 Hz ja neljä erilaista pulssitoimintaa.

Laite sammutetaan painamalla pallossa olevasta napista 3 sekunnin ajan. Käynnistys = 3 sekuntia, Sammutus = 3 sekuntia. Helppoa!

Kipupisteitä käsitellessä paina kärkeä kipupisteeseen ja tee pientä värisevää liikettä omalla kädelläsi samalla, kun painat, tai laita värinä tai pulssitoiminta päälle napista ja valitse itsellesi sopiva toiminto. Usein 30 sekuntia – 90 sekuntia riittää yhden pisteen käsittelyyn. Jos huomaat puutumista tai säteilevää hermokivun tunnetta lopeta käsittely.

Kipuhoidoissa yleisesti sähköstimulaatiota käytettäessä TNS-laitteilla: 3 Hz:ä käytetään pitkäkestoisen eli kroonisen kivun hoidossa ja 100 Hz:ä lyhytaikaisen eli akuutin kivun hoidossa. 50 Hz:llä on enemmän stimuloiva ja aktivoiva taajuus.

Huom. Anodyne Relaball -laite ei ole sähköstimulaatioväline ja pelkästä värinästä ilman sähköstimulaatiota ei ole tehty tutkimusta, mutta asiakaspalautteissa oman pilotointimme yhteydessä erilaiset värinät ja pulssitoiminnot koettiin miellyttävänä, vaihtelevana ja kipua lievittävinä.

Lihaskalvojen käsittelyssä laajemmalle alueelle käytä pallon pyöreää osaa lisäämällä siihen painetta ja liikuttamalla sitä joko paikallaan ihokontaktissa tai liu´uttamalla hitaasti ihokontakti säilyttäen puolelta toiselle laajemmalla alueella. Palloa voit myös käyttää jalkapohjien kipukohtien rentouttamiseen laittamalla pallon jalkapohjan alle lisäten jalan painolla kipukohdalle painetta ja liikuttamalla palloa rullaten jalkapohjan alla.

Huomioi: Usein faskioita ja trigger-pisteitä käsitellessä, kipu hellittää 30 sekunnin – yhden minuutin käsittelyn aikana. Omahoidon aikana ei saa tapahtua puutumista eikä saa tulla hermokipua eli voimakasta säteilevää kipua. Älä käytä Anodyne Relaball-laitetta, jos iho on rikki tai käsiteltävällä alueella on turvotusta.

Pallo on valmistettu laadukkaasta silikonista ja lihaskalvoja hoidettaessa se pysyy hyvin ihossa kiinni ja se on hyvin käteen sopiva, sekä helppo kuljettaa mukana pienen kokonsa vuoksi, laitteen mitat 79*50 mm, laitteen paino 50 grammaa.
Silikoniset tuotteet on helppo pitää puhtaana eivätkä ne kerää itseensä bakteereja. Silikoni saattaa kerätä itseensä pölyä, joten se kannattaa pestä säännöllisesti. Hyvä tapa puhdistaa silikoninen tuote on pestä se käsin mahdollisimman kuumalla vedellä ja miedolla astianpesuaineella, ja puhdistaa mahdollisimman pian käytön jälkeen. Jos ihollasi tai kädessäsi on öljypitoisia tuotteita, puhdista ne mielellään pois ennen Relaball-laitteen käytön aloittamista. Öljypitoiset tuotteet saattavat haurastuttaa tuotteen pintaa. Silikonina Relaballissa on käytetty elintarvikeluokan silikonia, joka ei sisällä haitallisia aineita, kuten ftalaatteja, BPA:ta tai PVC:ta.
Laite on lääkinnällinen apulaite. Anodyne Relaball on eGOODin in-house design tuote.
ANODYNE tarkoittaa “rauhoittaa tai lievittää kipua” (latinaksi), “kipua vailla” (vanha kreikankieli), adjektiivistuntoa ”ei riitaa” todennäköisesti ranskalaisen sanan anodin (“vaaraton, triviaali”) kautta, jotka ovat peräisin samasta alkuperästä – Siksi nimi ANODYNE RELABALL.

*) Mikä on faskia?
Faskiat eli lihaskalvot sijaitsevat ihon alla. Ne muodostavat kehossa päästä varpaisiin ulottuvan kerroksellisen verkoston, joka yhdistää kehon eri osat toisiinsa. Päällimmäinen faskiakerros eli pinnallinen faskia sijaitsee välittömästi ihon alapuolella. Se sisältää veri- ja imusuonia ja varastoi itseensä rasvaa ja vettä. Syvä faskiakerros puolestaan ympäröi lihaksia ja suojaa hermoja ja verisuonia. Triggerpiste tarkoittaa niin sanottua liipasinpistettä eli kaikista arinta lihaksen säiettä joko lihaksessa tai lihaksen peitinkalvossa.